p-glavoboljaKljučni uslov za uspeh firme su zadovoljni zaposleni. Svi znamo da su trenutne ekonomske prilike teške, ali to nikako nije izgovor da bi prestali da vodimo računa o našim kolegama i koleginicama. Što su bolji odnosi u firmi to će i ova turbulentna vremena lakše prevazići. Biće više razumevanja ukoliko plata kasni.

Naravno da finansijska nadoknada nije jedini način nagrađivanja niti pokazivanja da vam je stalo do nekoga. Dovoljno je da porazgovarate sa ljudima makar po par minuta dnevno jednostavno da bi videli da li je sve u redu.

Da li možda vi možete nešto da pomognete? Možda baš trenutno ima veliki porodični problem koji joj jednostavno onemogućava da se potpuno posveti poslu, možda bi joj baš taj slobodan dan užasno mnogo značio, a da vi ne znate ništa o tome. Da li se vašem kolegi možda pokvario auto, a vi znate odličnog servisera, ili mu je pukla cev u kupatilu pa mora da sređuje i već ga boli glava od loših iskustava, dok ste vi baš renovirali kuću prošle godine i znate odlične ljude za taj posao.

Mnogi govore da ne treba mešati privatno i poslovno, ali pošto je to u praksi gotovo nemoguće jer nismo roboti, onda je na nama da se uradimo sve što je u našoj moći kako bi radna atmosfera bila najbolja moguća.