novi-prokkaNakon pola godine druženja sa veoma zanimljivom temom Rock Solid došlo je vreme za promene u dizajnu. Inicijator promena je bila Miss Cybernaut koja je prilikom naše posete Merkuru rekla kako zapravo dizajn nije bitan već sadržaj. Naravno, bila je potpuno u pravu.

Želeo sam da nađem pre svega jednostavnu temu, koju će svi sa lakoćom koristiti. a koja će imati dovoljno veliki deo za glavni sadržaj, tj. textove. Našao sam elements of seo i kada sam već misliio da je to to, moja nova tema, ugledao sam ovu koja je pred vama.

Od prvog trenutka kada sam video Mystique temu, bio sam oduševljen njenim izvođenjem. Iako se ne uklapa baš najbolje u opis jednostavne teme, ono što je čini posebnom po mom mišljenju jeste jako lepo uklapanje elemenata.

Zahvaljujući jquery biblioteci ubačeni su veoma lepo rešeni tabovi (sa vaše desne strane), komentari i trackback-ovi su takođe zanimljivo rešene i izdvojeni, automatski se drugom bojom obeležavaju komentari administratora, mogućnost reply i quote, preporučeni članci, twitter, lightbox…

Po instalaciji iste bio sam još više iznenađen mogućnostima podešavanja, tako da sam uz malo sređivanja CSS-a dobio po meni vrlo lep rezultat, ali šta vi mislite pitanje je sad 🙂 Stoga…

Kakvi su vaši prvi utisci? Da li mislite da je ovo korak napred za ovaj blog?