Kako koristiti društvene medije za razvoj poslovanja – Marcus Wilson [video]

Veoma zanimljiv presek korišćenja društvenih medija za razvoj kompanije daje nam Marcus Wilson iz Idea Medie, startup-a koji se bavi pretvaranjem zidova u nešto poput “belih tabli”, tj. površina jednostavnih za brisanje.

U kratkom videu jasno objašnjava njihovu strategiju, koja mislim da može da bude od koristi mnogim domaćim firmama, jer precizno prikazuje njihov put online komunikacije sa potencijalnim i trenutnim klijentima

Kakva su vaša iskustva i zapažanja po pitanju videa i korišćenja društvenih medija od strane domaćih (ex-yu) kompanija?

Izvor: Mashable

Podeli 🙂Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Author: Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Vodi razvojni tim Kaywa-e u Beogradu. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu mobilnih tehnologija.

 • Praktikujem skoro sve što je spomenuo (osim pisanja po zidu)…

 • Pingback: Društveni mediji (prokka.net) | Alvihost blog()

 • I ja planiram da koristim sve iz inbound marketing arsenala na svom sajtu papiri.rs koji pokrecem krajem godine, ali sam zaista skeptik koliko je sve to efektivno na brdovitom Balkanu gde su potrosaci nesvikli (jos uvek?) na kupovinu preko neta.. Opet sa druge strane ne kosta mnogo (sem utrosenog vremena) pa ne moze mnogo ni da steti 🙂


 • @Miodrag Ristić:
  Ja do sada nisam obraćao toliko pažnje na Flickr i YouTube, pre svega jer nisam imao pogodnih materijala, ali vidim da ću morati ubuduće da poradim na tome da ih generišem. Drago mi je što ti sve ovo već koristiš 🙂


  @Nikola Malovic:
  Koliko sam video na tvom blogu planiraš da pokreneš proizvodnju određenog software-a koga nema trenutno kod nas. Mislim da sa dobrom online ponudom u kojoj bi ljudima davao savete kako da bolje vode svoje računovodstvo, demistifikovao određene pojmove, ponudio promotivne akcije, mogao da napraviš izuzetno zanimljivu priču i na taj način stvorio kod njih sa jedne strane poverenje, a sa druge strane profit 🙂

 • Iskreno, neke od servisa sam probao znatiželje radi, i bez neke jasne ideje čemu bi to moglo PRAKTIČNO da služi, ali pre ili kasnije “kaže ti se samo”. Evo najsvežiji primer: dođem kod klijenta u isporuku, a on mi postavi pitanje oko nekog proizvoda iz moje ponude (konkretno – kartonska pakovanja za cd/dvd diskove). Ja naravno kod sebe nemam uzorak koji bi on mogao da vidi, ali se setim da na YouTube-u imam kratak spot. Konektujemo se i – napravim posao! Statična slika govori 1000 reči, a pokretna prodaje. Simple as that!

 • U pravu ste, izgleda da treba angažovati puno medija za reklamiranje. Samo, nije li to puno posla? I ima li svaki od tih socijalnih medija efekta na našem tržištu? Recimo za nas koji se bavimo tepisima koliko bi samo trebalo postova da opiše svaku kolekciju http://www.aloser.rs/tepisi na svakom od tih medija…
  Mislim da treba uzeti prioritete i socijalne medije koji su kod nas aktuelni.


 • @Miloš (Tepisi)

  U pravu ste da treba postaviti prioritete i da se svako tržište razlikuje. Konkretno na primeru tepiha koje prodajete Vi možete da napravite blog gde bi davali savete o uređenju doma i značaju koji izbor tepiha ima. Da to povežete sa twitterom gde bi pomagali ponovo ljudima u izboru dobrog tepiha. Na facebook stranici bi mogli da kačite snimke zadovoljnih mušterija kako se igraju na vašim tepisima, da im dajete savete i odgovarate javno na postavljena pitanja.

  p.s. Ono što bih ja još voleo da vidim na Vašem sajtu jeste slika poprečnog preseka tepiha, tj. “slika sa poda” gde se vidi po čemu tačno gazimo.

 • Da, to je velika mana koju smo primetili, nema poprečnog preseka tepiha. Slike tepiha smo dobili od fabrike Sintelon i oni verovatno smatraju da je dovoljno da stave slike a brend kvaliteta stoji iza njih.
  Slike tepiha nisu fotografije ali su vrlo realne, ali bi upravo tvoj predlog nedostajao ovde. Probaćemo da napravimo slike u samostalnoj režiji i da ih postavimo.
  Hvala na sugestijama i očekujemo još takvih 🙂

  Već smo implementirali neki vid bloga, tj. “zanimlijvosti i saveti” http://www.aloser.rs/tepisi-i-podne-obloge/
  i voleo bih da čujem kritike.

 • @prokka,
  Da, to je velika mana koju smo primetili, nema poprečnog preseka tepiha. Slike tepiha smo dobili od fabrike Sintelon i oni verovatno smatraju da je dovoljno da stave slike a brend kvaliteta stoji iza njih.
  Slike tepiha nisu fotografije ali su vrlo realne, ali bi upravo tvoj predlog nedostajao ovde. Probaćemo da napravimo slike u samostalnoj režiji i da ih postavimo.
  Hvala na sugestijama i očekujemo još takvih 🙂

  Već smo implementirali neki vid bloga, tj. “zanimlijvosti i saveti” http://www.aloser.rs/tepisi-i-podne-obloge/
  i voleo bih da čujem kritike.

 • Mislim da je generalno u Srbiji svest na jako niskom nivou vezano za koriscenje interneta u svojstvu marketinga. Blogovi su nesto sto je esencijalno za danasnje trgovanje, kvalitetan i informativan blog, koji je u isto vreme SEO friendly, a koji je povezan sa medijima slicnim ovima sa dijagrama, dace klijentu ili partneru mogucnost da bude prisutan u vasem poslovnju. Hvala za video i za odlican blog! Svaka cast!

 • Vrlo korisno, hvala!