p-angerDanas sam bio lepo raspoložen, te sam deo ovog predivnog dana proveo u šetnji kroz Knez Mihajlovu, tragajući za nečim čime bih sebe mogao da počastim – kada mi je već stigla plata (jeee). Pošto već neko vreme želim da uzmem nove periferije za komp reših da skoknem do PC4U radnje kod Studentskog parka.

Kako sam ih već nekoliko puta zvao i pitao ih za određene periferije nisam imao nikakva visoka očekivanja, više nadanja.

Ulazak nije baš mnogo garantovao, mada na izlogu uredno veliko piše Popust ili nešto tome slično, jer je jedan od prodavca objašnjavao kako je mp3 radio transmiter za kola super stvar, ali je zapravo mp3 format “s*nje”. Već mi je tu bilo sve malo sumnjičavo, ali kada sam već tu ajde da vidim šta imaju. Upitah da li su dobili A4Tech igračke miševe, te mi prodavac na moje oduševljenje upita da li mislim na Oscar seriju, na šta ja potvrdno odgovorih te me on odvede do miševa i tastatura. Na moje pitanje da li imaju drugu napredniju seriju modela, samo je rekao da ono što imaju tu je i otišao da priča sa kolegom?!?

Dakle možda nisam bio dovoljno jasan. Ja, njegova mušterija, stojim u radnji sam, dok dva prodavca međusobno pričaju bez ikakve želje da meni olakšaju kupovinu, a svojoj firmi zarade pare. Možda je nekome ovo logično, ali ja bih za ovakve stvari u svojoj firmi minimum 10% smanjivao platu. Ako nećeš da budeš prodavac idi radi nešto drugo, ako si već tu pa onda bar radi svoj posao. Prosto mi je neverovatno sa kolikom lakoćom su oni bili potpuno nezainteresovani za mene. Valjda to dolazi vremenom. Mislim da je krajnje vreme da se institucija “tajnog kupca” više u naše društvo implementira, jer iskreno verujem da vlasnici i šefovi objekata nisu ni svesni koliko zapravo novca gube zbog loših prodavaca. Naravno da i dalje mislim da je krivica i na vlasnicima koji ne ulažu u edukaciju i razvoj zaposlenih, tako da na kraju dolazimo do situacija da sam mnogo zadovoljniji uslugom u cvećari gde sam potrošio 150 dinara, nego u radnji gde sam želeo da ostavim preko 3000.

Šta vi mislite, ima li ovome leka?