Svi grešimo, ali da li i učimo?

p-greskePoslednje dve nedelje veoma malo pišem jer sve vreme pokušavam da osposobim moj blog da normalno prikazuje vesti na Facebook-u. To vreme ne mogu vratiti, ali bar mogu početi ponovo da pišem.

Napravio sam klasičnu grešku dajući prioritet stvari koja se meni učinila bitnom, dok sa druge strane potpuno marginizujući da blog nije napravljen niti sam ga ja osmislio da njemu osnovna namena bude da se vidi na Facebook-u kako treba, već da kroz razmenu mišljenja i ideja i vi i ja dođemo do nekih novih zaključaka i saznanja.

Niti je Facebook srž ovog bloga, a ni tema pa da tamo mora sve da radi kako treba, niti će vama, mojim čitaocima, biti uskraćeno iskustvo ukoliko ne vidite sve kako treba kada podelite članak sa drugima (radite to zar ne? 🙂 To je više problem u glavi da dok se nešto ne reši, neću ništa drugo da radim i tako danima. Kada sam konačno shvatio gde je problem, ali kako nisam uspeo i da nađem rešenje istoga, rešio sam da na neko vreme ostavim Facebook i posvetim se onome što (nadam se) bolje radim: da pišem.

Voleo da i vi naučite iz moje greške i kada zapadnete u neku čudnu situaciju i svesno ne radite ono što želite jer je nešto “važnije” da se zapitate da li je to zaista tako i čemu vas rešenje tog problema vodi i da li je to zaista nešto što treba da vam u datom trenutku bude prioritet.

Bolje je učiti na tuđim greškama, sopstvenih ćemo ionako već dosta napraviti 🙂

Originalna slika

Podeli 🙂Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Author: Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Vodi razvojni tim Kaywa-e u Beogradu. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu mobilnih tehnologija.

 • kolika greska, neoprostiva
  zar samo facebook? gde su myspace, furke, karike, lanci, druzenja… Live, iGoogle….iPhone….? 😀

  ajde ajde, ko radi taj i gresi

 • Pingback: ukusno.com()

 • Apsolutno si u pravu. Kada se tako zanesem u nečemu, sve drugo zaboravim, a na kraju ni sama ne znam što mi je to toliko bilo važno. 🙄 Tako sam se mučila sa izborom teme dva dana, dok nisam shvatila da je to totalno ne bitno, jer kakvu god da stavim za početak je odlična. 😀

 • Staviti blog na Facebook nije greska, bas naprotiv.

  Greska je potrositi mnogo vremena na to. Stavis prvi Facebook dodatak koji radi posao i zaboravis na to.

 • @Charolija – Upravo tako, sve se da doraditi srediti, ali ljudi pre svega na blogu žele da čitaju i da se upoznaju sa novim sadržajima a ne izgledom našeg footera 🙂

  @Predrag Supurovic – Potpuno si u pravu! Moj problem je što su mi se tema koju koristim i Facebook posvađali…

 • Ima u jednoj knjizi (mislim da je to kod Hopkinsa?) poglavlje koje se zove: “Zašto ne radimo ono što znamo da treba da radimo!”

  Mislim da ću morati da pronadjem tu knjigu i ponovo je pročitam (ne sećam se šta je tamo pisalo, a očito imam ISTI problem…)

 • @Miodrag – Veoma mi se dopada kako to zvuči i verujem da je jedan od korena problema i to što mislim da nažalost većina nas nema prave radne navike. No nadam se iskreno da grešim i da ću naučiti nešto iz te greške 🙂

 • hehe, hvala na savetu . . .
  ja nikako da se saberem i organizujem, gubim vreme na gluposti pa sve navrat – nanos završavam, pa paničim i preterujem . . .