Categories
Komunikacija

Poslovna komunikacija

bizzzkomunikacijaKoliko je bitna poslovna komunikacija već su rađene mnoge analize. Nažalost u našim kompanijama njena važnost nije na adekvatan način procenjena.

Poslovna komunikacija pokriva svaki vid komunikacije koji se odigrava kako u okviru firme tako i u kontaktu sa klijentima i spoljnim saradnicima.

Prosto je neverovatno koliko se malo pažnje posvećuje tako bitnoj stvari. Kako bi komunikacija bila na adekvatnom nivou potrebno je definisati standarde počevši od toga kako se nekome obraćate u mejlu, kako izgleda potpis, kako se zahvaljujete, preko javljanja na mobilni telefon, ličnog kontakta, oblačenja… Jako mnogo stvari poslodavci dopuštaju zaposlenima da sami odluče šta misle da je najbolje. Pošto oni naravno da uglavnom nemaju celu sliku o kompaniji i greške su logične.

Bitna stvar je i komunikacija preko instant messangera koji su postali sve zastupljeniji. Nažalost osnovna kultura nije uvek na adekvatnom nivou tako da je čest slučaj da nećete dobiti ni hvala zato što ste nekome pomogli. Sa druge strane ukoliko pružite klijentu više od onoga što je očekivao, primera radi date mu više korisnih linkova ili dodatni savet kako da poveća vrednost onoga što je kupio od vas bilo da je u pitanju proizvod ili usluga sigurno ćete imati bolju reputaciju kod njega.

Poslovna komunikacija kao jedan od osnovnih elemenata poslovanja firmi neopravdano je zapostavljena. 

Koji su vaši saveti i zapažanja na ovu temu?

Originalna slika

Hvala što deliš 🙂
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

By Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin i Aleksin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Head of product u LeanPay, fintechu koji je napravio platformu za plaćanje na rate u radnji ili online. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu digitalnih tehnologija.