p-fencesUkoliko imate problem sa prenatrpanim desktop-om, a nemate želju da ga počistite jer su vam svi podaci potrebni, onda su Stardock Fences odlična aplikacija za vas.

Kako je najlakše materijale snimiti na desktop, linkove upravo tu staviti, prečice se već podrazumevaju… Nakon nekog vremena dolazimo do situacije da nemamo mesta gde da stavimo nešto novo, tačnije da ne znamo gde se nalazi prečica koju smo upravo prevukli na desktop.

Fences rešava ceo ovaj problem na jedan novi i veoma zanimljiv i brz način. Umesto pravljenja virtuelnih desktop-a on zapravo pravi mala “dvorišta” ograđena ogradom na postojećem desktop-u.  Praveći nove površine kojima dimenzije i karakteristike sami zadajete vi praktično delite vaš desktop na više delova. Glavna prednost je u tome što svako polje ukoliko ima više sadržaja nego što može da prikaže dobija skrol sa strane. Na taj način svi bitni dokumenti su vam na dohvat ruke u svakom trenutku.

Postoje i dodatne opcije koje su već viđene u drugim programima, ali koje zaokružuju ceo paket poput uklanjanja desktop ikonica kada se klikne dva puta mišem na njega.

Pored svega ovoga aplikacija praktično da ne opterećuje sistem tako da bih je svakome iskreno preporučio.