Poslednjih dana u nekoliko prilika sam bio učesnik u temama vezane za uspeh ljudi. Šta je to zapravo uspeh? Kako se on meri? Čemu to težimo?

Najpre sam sedeći u mom omiljenom kafiću kroz mnoštvo tema koje smo to veče prošli, dotakli se i ljudi sa televizije i “zvezda” i zvezdica iz reality show-a. Jedna od teza je da su one uspele jer su uspele da svoju karijeru pomaknu. Da one jesu bljesak ili kometa koja će da prođe brzo, ali za taj trenutak one će biti vidljive, što do tada nisu uspele.
Sedeći danas na reci i gledajući brodove naišao sam na paralelu između njih i ljudi. Prošao je jedan veliki brod i za sobom ostavio talase koji su kazivali o njegovom postojanju još dugo pošto je on izašao iz mog vidokruga. Sa druge strane tada gliser nije prošao, ali gliser brzo prođe, njegov trag brzo nestane, svi ga u trenu primete ali, kada od on i njegovog traga više nema.
Ja želim da postanem veliki brod.  Želim da učinim nešto posebno. Šta je to zaista ne znam, ali otkriću. Ne mislim da ću biti zadovoljan sa prosečnim rezultatima i poslovima, stoga stremim nečem visokom.