prokka.netVerovatno ste primetili da sam poslednjih dana ređe pisao članke. Glavni uzrok tome je bio rad na novoj temi u kojoj sam želeo da mnogo više ja učestvujem umesto da uzmem gotovo rešenje i samo ga postavim. Cilj menjanja teme je pregledniji sajt, veće mogućnosti prilagođavanja i bolja optimizacija koda.

Osnova je odlična Freicurv 2.0 tema u koju sam implementirao dorađeni jQuery meni preuzet sa druge teme. Implementirao sam i malu SEO optimizaciju tako da se nadam da će se rezultati rada uskoro videti.

Na temi ću i dalje raditi te mi je svaki vaš komentar veoma dragocen. Ukoliko vam se nešto ne dopada ili imate predlog kako da se neki deo poboljša biće mi drago da to čujem od vas.

*Update: Izvinjavam se korisnicima IE na prvobitnoj nepreglednosti bloga, nažalost radio sam proveru iz drugih browsera i zaboravio na njega. Sada se i iz njega sve vidi relativno normalno, samo je sav text bold. Bilo je potrebno dodati lniju *{font-size: 100%;…} u style.css da bi fontovi imali normalnu veličinu.