p-mandarine2bizzz Sadržaj je najbitniji deo svake prezentacije, pa tako i Internet. Ipak njegovo “pakovanje” može napraviti razliku između dobre i odlične prezentacije.

Mandarina stil je moja ideja kako bi sajt trebao da funkcioniše. Da bude prepoznatljiv, da se lako otvara, da svi segmenti budu jasno definisani i pristupačni – dakle isto kao mandarina.

Dodao bih da bi bilo poželjno izbaciti koščice, ili u slučaju Internet prezentacija suvišne materijale i sadržaje, a istaknuti najvažnije. Po meni je neprihvatljivo napraviti Internet prezentaciju firme na kojoj nema broja telefona iste?! Kada sam naišao na dotični slučaj pisao sam web administratoru iste i ukazao mu na to, na šta se on još i naljutio na mene?! Meni tu zaista ništa nije jasno. Potom sam naišao na prezentaciju jednog izuzetnog welness centra. Na prvi pogled sve jako lepo i pregledno, ali nema cenovnika… Ni na drugim ga nisam nalazio, a i korisnička podrška mi je veoma brzo odgovorila na mejl tako da im to nisam uzeo za veću manu. Ono što jesam su izuzetno nečitki tekstvoi sa obiljem slovnih grešaka. Kako sam im i na to ukazao u istom mejlu u kome sam ih zamolio i za cene, nadao sam se da ću dobiti i odgovor. Naravno na prvi deo pitanja, tj. ono od čega žive, na to su odgovorili, a na prezentaciju pažnju obratili nisu 🙁

Koja su vaša iskustva sa internet prezentacijama? Koje bi istakle kao svetle, a koje kao tamne primere?

Originalna slika