Nekada davno pre 3 godine ili možda i više zaleteh se ja tako i odoh u ovu banku da otvorim račun. U početku to beše lepa priča. Relativno blizu kuće. Relativno ljubazno osoblje. Dobri uslovi za studente. E banking. Besplatne tri paltne kartice uključujući i moju omiljenu Visa Clasic kojom mogu da plaćam na Internetu. Sve u svemu preporučivah je svima.

Potom dođoše malo lošija vremena. Izuzetno spora i neefikasna služba u filijali na Slaviji. Zatvaranje druge filijale na Slaviji. Promena mesečnog iznosa koji naplaćuju.

Potom dođoše još lošija vremena. Središe oni lepo svoje filijale u Beogradu da lepo izgledaju, ali… Neko vrlo “mudar” odredi im radno vreme od 9-17h. Kako oni zamišljaju da neko ko radi obično upravo u to vreme dođe do njih i završi neki posao? Zar treba da uzimam slobodan dan u firmi ili da izlazim sa posla ranije zato što su “mudraci” odlučili da je to zapravo banka za nezaposlene? Govorim o primerima dve filijale na Slaviji i Terazijama koje su u samom srcu grada. Nekada je ona na Terazijama duže radila i radnim danom i subotom, ali sada što je sigurno sigurno i oni se pakuju u 17h, a subotom odmaraju. Glavna filijala u Kolarčevoj subotom radi do 12 ili 13h. Tako mi rekoše tamo na ulazu. Gde je tu ikakav benefit za korisnike?

Sajt je tek posebna muka. Prosto neverovatno zvuči da je skoro nemoguće doći do spiska filijala po gradovima. To je posao od 15 minuta, ako i toliko nekome treba da prekopira podatke iz word dokumenta na web stranu. Zašto to nije urađeno? Imaju sajt preko 3 godine, a on služi čemu? Vesti se objavljuju samo nekoliko puta godišnje, tako da ni ažuran nije.

Ljubaznost i informisanost osoblja je opet diskutabilna. Pošto sam polomio disk za e-banking, moja devojka je otišla do banke da ih pita kakva je procedura da izvadim novi. Rekoše joj da to mora u glavnoj filijali u Kolarčevoj i da joj oni ne mogu pomoći. Konkretan razgovor se odvijao u filijali u Makedonskoj. Po dobijanju te informacije zvao sam call centar u Novom Sadu da bi mi rekli da u bilo kojoj filijali mogu da naručim novi disk i da to treba da platim 600 dinara kako mi je i naznačeno prilikom prijave za tu uslugu. Da platim nikakav nije problem, ali da me neko šeta to već jeste. Zbog čega se zapošljavaju nestručni ljudi? Mislim da je mnogo veći problem u tome što oni nisu adekvatno obučeni. Ne poklanja se dovoljno pažnje i vremena da se oni obuče na pravi način kako bi adekvatno mogli da odgovore pitanjima korisnika. Da li zaista misle da ih klijenti neće napustiti ukoliko budu iziritirani njihovim zaposlenima, čak iako su im tu uslovi slični kao i na drugim mestima?