Žeks je pokrenuo još jednu dobru temu, kako sam trošio pare na gadgete prošle godine te evo spiska probranih stvari, uglavnom sa AliExpress-a i sa jednom ali meni omiljenom, sa GearBesta. Pa da krenemo najpre sa spiskom:

Kako sam ovaj tekst počeo da pišem još u februraru, reših da ne vredi više čekati već da u narednim danima objavljujem utiske o uređajima :)

Amazfit BIP – Gadget #1

Moj omiljeni gadget koji sam kupio 2018. je pametni sat od 50 EUR. Od kako je izašao prvi Xiaomi Mi Band (pametna narukvica), kupovao sam svaku generaciju jer su koštale po 20ak evra 🙂 Koliko sam voleo da neko prati moje korake tokom dana, bateriju koju retko punim, podsetnik kada me neko zove, toliko mi je falilo da uvek znam koliko je sati bez da moram da nesto pomeram, pritiskam…

Tekst sam pisao dovoljno dugo da se sat pojavio i zvanično u Srbiji :) Možete ga pogledati u Mi prodavnicama ili na zvaničnom Mi Srbija sajtu.

Upravo tu stupa Amazfit BIP (ili Bit) koji je zapravo jedan vrlo jednostavni pametni sat koji ima sve ono što meni treba:

  1. eInk kolor ekran koji je uvek uključen
  2. bateriju koja drži ~30 dana i posle godinu dana upotrebe
  3. GPS – koji retko koristim
  4. dobre aplikacije za mobilni za omogućavanje različitih notifikacija
  5. hiljade različitih prikaza početnog ekrana (watchfaces) zahvaljujući dobroj zajednici

Ono što je neverovatno jeste što i dalje svakoga dana može da bude nov i drugačiji i jednostavno je nemoguće da vam dosadi jer uvek možete da mu za par evra promenite kaiš ili stavite novi watchface.

Ono što treba da radi, da prikazuje vreme, radi odlično. Osim toga meni služi i kao podsetnik za pozive, pošto mi je telefon uglavnom na tihom režimu rada. Pored toga meri mi spavanje i ne maltretira me da ga punim svako malo. Što reče Pecko Pivo najveća mu je mana što zaboravim gde sam ostavio punjač.

Ako vas zanima bilo šta o satu, tu sam 🙂