Još jedan pokušaj šopinga u Beogradu doneo je relativno očekivane rezultate. Oličan mix izuzetno ljubaznih i krajnje neljubaznih i drskih prodavaca. Odakle krenuti pravo je pitanje.

p-babyMiiirnoo!
U springfildu (ne zaslužuju veliko slovo) ne umeju da se kulturno obrate, a kamoli zamole da se ne ulazi u prostor gde su garderobe. Na stranu što mi uopšte nije jasno zbog čega nečija devojka ili dečko ne bi ušli u taj prostor. Valjda je devojka gledala kako se obraća u vojsci pa je mislila da može i ovde da naređuje. Mislim može ona, ali može i da gubi mušterije zbog toga. Bar par je danas uspešno oterala iz radnje.

Čiji si ti mali?
Mura je posebna priča. Potpuno nezainteresovane starije gospođe koje pride su zaboravile negde pravila prijatne komunikacije, a o prodaji da ni ne govorim. Em što nas nisu pozdravile kad som ušli, em što nam nisu ponudile ništa što nas je zanimalo. Osim što su mi napomenuli da to nisu odela već samo sakoi, a druga koja sam gledao su za visoke ljude… Fala im lepo, ali za mene baš ništa pametno ne rekoše.

Too hot…
Dvoje iz Azzaro-a, relativno ljubazni, blago nezainteresovani, mada razumem i današnji dan je bio krajnje naporan svima, a plus petak. Ali opet kada vidite kako neki drugi rade, ne možete da se ne zapitate zašto su oni takvi.

Dobar prodavac, neodgovarajuća ponuda
U Brankodexu ništa kupio nisam, ali se prodavac dovoljno potrudio da poželim da opet odem tamo kada budem nešto drugo jurio, jer mi je vrlo lepo objasnio zašto lanenih odela nema (prodaja je kranje variabilna, jedne godine odlična, pa dve ništa…

Legend(e)
Najbolje za kraj. Legende iz Legend-a. Zaista izuzetno ljubazni prodavci. Usluživali su me momak i devojka koji su se maximalno potrudili da mi daju sve potrebne informacije, da ukoliko nema veličine u jednoj boji ponude mi drugu, da nazovu drugu radnju da bi mojoj devojci rezervisali majicu, a treba li da spomenem da rade ceo dan u prostoriji gde klima loše radi?! Zaista prodavci kakve samo poželeti možete sa dobrim savetima o veličini, o materijalima… Kod njih sam pare sa osmehom potrošio, samo mi je bilo žao što još par stvari u mojoj veličini bilo nije. Topla preporuka! 🙂