p-etrgovinaPosle dva dana slušanja predavanja na E-trgovini putem video stream-a moram reći da sam zaista oduševljen onime što sam mogao da čujem. Imao sam tu sreću da sam i neka predavanja preskočio (JAT) 🙂

Ono što je najveća karakteristika ovogodišnje konferencije (osim velikog kašnjenja drugo dana) jeste Twitter. Prosto je neverovatno koliko je taj servis postao uticajan i kakav je sjajan doživljaj ostvaren time što su i učesnici i gledaoci praktično uživo sve komentarisali. Diskusija je mogla biti nastavljena putem Twittera, a predavači su imali neverovatnu mogućnost da odma po okončanju svog dela dobiju povratne informacije i vide kakav su utisak ostavili. Ovo naravno nije bilo organizovano od strane zvaničnih organizatora već od sve agilnije ex-yu Twitter zajednice.

Predavanje koje mi je žao što sam propustio, ali se nadam da će ga objaviti po završetku konferencije je Dragane Đermanović koja je imala temu “Primer korišćenja blogova”. Komentari na Twitteru su bili fantastični.

Predavanja profesora Varagića su po očekivanju bila sjajna i iskreno se radujem njegovom najavljenom dolasku na FONKLAME.

Miss Cybernaut
nas je sve obradovala svojim izlaganjem na temu “Online reputacije” gde se dotakla još mnogih drugih indirektno povezanih tema pokušavajući da nam prikaže celu sliku koliko god je mogla. Iskreno se nadam da će .ppt sa prezentacije uskoro biti dostupan svima.

KlikMee je prikazao svoju tehnologiju i veoma me zanima kako će se ubuduće pozicionirati na našem tržištu. Borisovo predavanje mi se dopalo, pogotovu kako je napravio uvod u isto i pridobio pažnju publike postavljanjem pitanja. Mislim da je ovo sjajan način da se započne prezentacija. 2D kodovi, tj. KlikMee tag, su još uvek novina na našem tržištu ali verujem da sve to zaista ima smisla (da nije tako ne bih ni prelazio u KlikMee). Povela se i manja diskusija preko Twitter-a, te je čak i uvek oštri Blogowski imao pozitivan komentar 🙂

Za kraj najbolje od najboljeg. Predavanje jednog od najvećih i najpoznatijih Internet zavisnika u Srbiji – glavom i (skoro) bradom Nebojša Radović Eniac. U veoma nadahnutom govoru pokušao je da približi što je moguće više potencijal poslovanja na društvenim mrežama. p-itdogadjajiIskreno verujem da je u tome i uspeo! Veoma šarmantan nastup je dobio poseban šlagvort kada je iz publike stigao komentar da mu Twitteraši poručuju da mnogo brzo priča 🙂

Ono što nikako ne bi smeo da propustim jeste da pohvalim ekipu sa IT dogadjaji koja je odradila zaista sjajan posao i svima pružila maksimalni mogući (zbog problema sa Internet provajderom) doživljaj. Hvala vam ljudi!