Kako se zakucati by VolksBank

p-zakucajSvaki put kada vidim ovaj bilbord Volksbank-e pomislim “Uzmem lizing i… zakucam se!” Uvek mi prođe kroz glavu slika automobila zakucanog u nešto i nikako ne mogu da shvatim zašto bi neko ovo stavio na bilbord kao reklamu za svoju uslugu. Razumem da su želeli da povežu kola i njihovu uslugu fiksne kamate, ali mi se čini da su izabrali veoma loš način za to.

Flash animacija na njihovom sajtu je mnogo bolje rešena i pretpostavljam da je na osnovu nje i bilbord nastao. U njoj automobil bukvalno prozuji kroz baner i zarotira %. Lepo i efektivno.

Bilbord lepo i… blago rečeno neefektivno.

Kako vi doživljavate ovu reklamu?

Hvala što deliš 🙂
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0

Author: Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Head of product u LeanPay, fintechu koji pravi platformu za plaćanje na rate. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu digitalnih tehnologija.

 • Branko

  Nadam se da je ovo “ne efikasno” samo omaklo. Ne bi valjalo da je drugačije, ti si uvek težio perfekciji. 🙂

 • Branko

  A ja sam još gori. Počnem pisati jedno, pa nastavim drugo. Pritom kao druge ispravljam, strašno.

  Onako usput, blog ti je super!

 • Jedino sto je meni palo na pamet kada sam video bilbord je bilo “zakucaj” kako los prevod – uzas zivi!
  Kako banke vec imaju toliko budzete za oglasavanje i toliko angazovanih “profesionalnih” agencija prosto je sramotno da njihove kampanje budu tako lose resene.

 • @Branko – Hvala na ispravci i pohvali 🙂

  @fotomanijak – Slažem se sa tobom u potpunosti, mada iskreno verujem da su poneke greške zapravo previdi, ili da je neko od naručioca kampanje jednostavno insistirao na nečemu zašta mi na kraju okrivljujemo agencije
  p.s. dobrodošao na blog 🙂