Meridian banka strikes again

p-frustracijaAko ste mislili da se za ovih nekoliko meseci nešto na bolje promenilo – vrlo ste pogrešili 🙁 Danas sam pun nade otišao do filijale iznad Slavije čvrsto verujući da su se opametili i prilagodili radno vreme zaposlenim klijentima… Treba li uopšte da spominjem da i dalje rade do 5!

No ajde da bar proverim stanje na računu na bankomatu, pomislih ja. Koliko je to teška operacija: ubacim karticu, ukucam pin, odaberem odgovarajuću opciju i dobijem izveštaj. Probam ja prvi put, uradim sve ko što treba i izveštaja nema. Probam ja drugi put celu proceduru i izveštaja ponovo nema… Slično mi se nešto desilo i prošle godine ali je tada ponavljanje operacije pomoglo. Kao da nema dovoljno papira u bankomatu. Ono što je žalosno što se bankomat nalazi u okviru filijale dakle svakodnevno bi praktično trebao da bude proveravan.

Imate li vi preporuku?

Ukoliko je neko zadovoljan svojom bankom i preporučio bi je i meni rad sam da saslušam sve predloge.Potrebno mi je da mogu da plaćam sa karticom preko interneta, da imam e banking i da postoji filijala sa normalnim radnim vremenom. Nadam se da ne tražim previše.

Originalna slika

Hvala što deliš 🙂
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0

Author: Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Head of product u LeanPay, fintechu koji pravi platformu za plaćanje na rate. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu digitalnih tehnologija.

 • Uh, šta se meni sve dešavalo sa njima, bankomatima i službenicama… bolje da ne pričam uopšte. Ali na žalost, sve banke su iste kod nas, kao što je sve isto kod nas 🙁

 • ERSTE banka je za sada meni skroz ok . . . ako nema papira u bankomatu, on te obavesti . . .

 • UniCredit. Ebanking radi čak i sa Mac-a :).

 • @Walker – Ja se i dalje nadam da ima bar neka bolja, a naredni komentari mi govore da ima nade 🙂
  @Ivan Rečević – Hvala na informaciji 🙂 Pogledaću 🙂
  @drveni_advokat – Hvala za UniCredit i Mac, mada ga ne koristim trenutno ali lepo je to znati 🙂

  Ukoliko nije javna tajna, a mislite da je neki paket posebno dobar zbog odnosa cene i onoga što se dobija, a vezan je za tekući račun, bilo bi mi drago da i to podelite sa mnom 🙂

 • Nemam baš ništa lepo da kažem za naše banke i njihovo poslovanje. Bolje da samo ćutim.

 • Pingback: linke.rs()

 • Na zalost nema dobre banke u Srbiji… Moje misljenje… Svida cekas, svuda te smaraju i jos stosta.

 • Ovo za uniCredit je stvarno korisna informacija, muku mucim sa Rajfajzen online-om, skoro da drzim stari pc na stolu samo zbog ebankinga.
  Elem moja iskustva sa Rajfazenom nisu losa, postoji nekoliko filijala koje rade do 19h radnim danima – ne sve nazalost. Recimo jedna od filijala u Resavskoj od 3 koliko ih ima radi do 19h.

 • Ne secam se da sam jednom usao u tu banku a da se ne iznerviram. Mozda najveci biser, od pre par godina, bio je odgovor sluzbenice na telefonski poziv “Kolegenica koja radi sa platnim karticama je u WC-u” ?!?!?!? Bolje da je rekla “otisla da cita novina” 😀

  Sad se setih, a zaboravio sam da pisem o tome, da li su zvali jos nekog da potpise neki novi formular Narodne banke? Meni ono lici na obicno prikupljanje podataka za “statisticke” potrebe?

 • ako ti odgovara od 8h tu je AlphaBank 😀
  cak su promenili IS i e-banking koji valdja radi svuda

 • Rastko

  Komercijalna je u principu ok. Ova nova filijala na krsu radi mislim do 17h, ona u Makenzijevoj do 19h. Zato je tu ona na Trgu Nikole Pasica koja radi do 20h a chak i nedeljom ja mislim 8-12. Ebanking je ok. Ja konkretno radim samo sa predefinisanim rachunima (struja, voda, telefon, internet itd.) i to mi je dosta. Naravno moze da se uzme i Token (USB) i onda se moze placati na sve rachune (razlog je naravno zasthita klijenata). Kada god sam imao probleme, sve je bilo brzo gotovo. Vrlo sam zadovoljan i itme shto su pocheli organizaciono da preuredjuju banke pa se u svim “renovranim” filijalama moze podici novac na svakom shalteru (ne mora se ici na blagajnu shto je totalni kretenizam). Jedna takva filijala je ova na krstu. Svi su mladi i super raspolozeni, predusretljivi itd. Kako sam imao nezgodu sa nogom, poslao sam jednom Z da ode neshto da mi uradi. I izashao je direktor filijale do kola da proveri da li sam to stvarno ja i da mi pozeli da se oporavim shto pre. U svakom sluchaju sam vrlo zadovoljan. Shto se tiche placanja preko interneta, to nisam siguran. SMS obaveshtavanje im je neshto chudno ali radi (mozd aja nisam neshto lepo podesio). I to bi bilo to 🙂

 • Moj drug ima račun kao fizičko lice otvoren u Intezi.

  Kada je zaželeo da uplati komunalije i uplaćuje novac na druge račune online, jedan dan je otišao do poslovnice i zatražio šifru i cd.

  Za pola sata je dobio sve potrebno. Standardan login na sistem iz internet explorera, cd mora biti u drajvu radi provere pri svakoj transakciji.

  Online prebacuje pare sa deviznog na dinarski račun, prima, proverava i uplaćuje.

  Sve radi kada radi, npr. juče 2x po 2 sata nije radio kompletan Intezin sistem…. od toga se ne može pobeći ni u jednoj banci.

 • @Charolija, @linke.rs – Ma sve se nadam da ću naći neku dobru, pa da ja preporučujem drugima

  @fotomanijak – U raiffaisen-u sam bio već i nismo ostali baš u prijateljskim odnosima posle razlaza jer su sitnim slovima u listing uneli da od narednog meseca naplaćuju održavanje računa iako nema transakcija. Kakvo je trenutno stanje nisam upućen.

  @mmilan – Ništa slično nisam dobio vezano za Narodnu banku. Šta će službenice kada ih nisu obučili za takve situacije…

  @Rastko – Hvala! Trenutno sam njoj i najbliži 🙂

  @mackomali – Verujem da sve imaju problema, ali valjda ima neka kojoj se to ređe događa.

  Hvala puno na savetima svima još jednom!
  Malo mi je žao što niko ništa dobro o mojoj trenutnoj banci nije rekao, ali izgleda da ipak nije do mene već do njih…

  Trenutno sam najbliži Komercijalnoj banci ali ću još proveriti sa njima pojedinosti oko internet plaćanja i Vise Classic.

 • I meni je problem to sto banke rade do 17h,a i neka koja radi do 19h je vekovima daleko od mene.Stvarno nemam snage da jurim posle radnog vremena s kraja na kraj grada zbog njihovog neprilagodjenog vremena.Oni su ti koji treba da se prilagode ljudima koji rade,a ne posle da se prica kako izlazimo s posla da bi obavili poslove licne prirode.Pa kako onda?Ja sam na Novom Bg,recite koja banka radi do 19h?Sto se tice povoljnosti,ja imam lepo iskustvo sa Pireus bankom.Imaju najnizu proviziju za uplate,brzi su,ljubazni..Koliko znam Hypo banka ne uzima nista za odrzavanje rc,ako nemate nista na racunu.