Petak – demotivacija i motivacija

bizzzmotivacijaPoslednji radni dan u nedelji obično donosi i dosta posla koji treba da se završi. Sa druge strane možda budete u situaciji kao ja da nema puno posla, ali da i dalje ima stvari koje bi bilo jako dobro tada uraditi, mada ne i nužno. Problem je što se dešava da ste taj dan potpuno bez ikakve volje za nekim dopunskim radom, a sa druge strane vremena imate dovoljno. Šta onda uraditi?

Pokušao sam da izađem na svež vazduh, popijem kafu… ništa nije dalo rezultata. Na kraju sam pribegao proverenoj metodi: postavljanju jasnih ciljeva i nagrada za njihovo dostizanje.

Postavio sam sebi zadatak da uradim više nego što je očekivano od mene danas, a sa druge strane da po okončanju toga radim ono što volim (pišem i unapređujem ovaj blog).

Definisao sam tačno šta je to što želim da postignem – završim projekat.

Definisao sam nagradu – pisanje bloga.

Cilj mi je bio lako merljiv, a nagrada na dohvat ruke. Proveren put do uspešno završenog projekta!

Podeli 🙂Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Author: Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Vodi razvojni tim Kaywa-e u Beogradu. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu mobilnih tehnologija.

  • aleksandar askovic

    Eh ali to vredi za ljude koji znaju sebe da kontorlisu ili nateraju da rade ili ti za vas vredne.Evo pogledja mene … petak.. treba da spremim emsiju.. sinoc sma do 4 svrljao po netu, gledoa neki glupi film i facebook sve da nebih radio.. ustao danas popodne, rok je sve blizi za tekstove.. ustvari rok je bio jos sinoc al ajde… i ja sedim i opet citam tvoj blog i ostavljam komentar.. Ako te mrzi da radis ne postoji niakva nagrada pogotovo ne tako virtuelna da te zadovljli… jbg to vazi smao za vas uredne i organizovane!!!!

  • Najpre dobrodošao na blog i nadam se da ćeš i dalje svraćati, a da će emisija dobro ispasti 🙂

    Što se tiče motivacije, nisam ja tolko vredan koliko mogu da se fokusiram na nešto, ako znam šta me čeka posle toga. U tvom konkretnom slučaju potpuno mi je blizak slučaj radiću sve samo ne ono što treba, ali onda treba naći šta je to u tom trenutku što želiš da radiš, kažeš to će mi biti nagrada ako uradim ovo što treba i… To je to 🙂
    Kad stigneš probaj pa mi reci kako je prošlo 🙂