Posle još jednog dana od prebijanja, sve više toga se piše i sve više prećutkuje u domaćim medijima iz meni zaista nepoznatih razloga. Kako Nemanju znam lično i kako imamo i dobre zajedničke drugare iz Aranđelovca prosto mi je nerverovatno da gotovo svi mediji prećutkuju činjenicu da je Nemanja prvo primljen u bolnicu iste večeri kada je pušten kući, pa da mu je tokom popodneva pozlilo kada je ponovo otišao na preglede. Ovo je bitno da bi se imala ispravna slika o događaju. Da nije odmah otišao u bolnicu ne bi mogle ni da se ustanove povrede koje su mu nanete, već bi policija mogla da kaže kako ona nema veze sa time i da se on povredio tokom dana. Na kraju će ispasti da mu ništa nije ni bilo već da se okliznuo mrtav pijan i udario glavom o beton… i tako više puta… Ukoliko pogledamo još da u gotovo svim izveštajima piše da je bio vidno pijan, a da je imao 0.84 promila alkohola u krvi, a da je dozvoljeno 0.5, te kako izmerena odgovara količini od popijena oko 3 piva… teško da je mogao da bude vidno pijan. Zašto niko nije napravio tako jednostavnu analizu? Zašto je lakše ćutati i ići uz dlaku? Čemu to vodi?

Zašto se iskrivljuju činjenice? Ukoliko lekari nisu mogli da mu kažu da li su mu rebra polomljena ili nisu zbog čega pojedine dnevne novine navode kako nisu? Odakle njima izveštaji koje ni Nemanja nema?

Istakao bih i zaista profesionalno izveštavanje novinara B92 koji su jedini napisali, koliko sam ja primetio, da je iste večeri po prebijanju primljen u hitnu pomoć. 

 

Nemanja budi dobro!