Categories
Software

Kako poboljšati miša?

Možda je naslov malo čudan, ali postoje rešenja koja funkcionalnost miša podižu na viši nivo. Nekada davno sam koristio KatMouse koji me je zaista odlično služio. Meni najkorisnija odlika je bila mogućnost skrolovanja ekrana ispod kursora, bez obzira da li je on trenutno aktivan ili ne. Praktična primena ovoga je kada se prevodi nešto sa interneta, dok vam je otvoren još jedan prozor u Wordu, na primer, u kome kucate. Umesto da svaki čas klikćete na jedan pa na drugi prozor, ostavite Word kao aktivan, dok istovremeno skrolujete i web stranu.

Danas sam slučajno oktrio DeskAngel aplikaciju koja je dosta slična, ali se ne instalira, manja je i ima više mogućnosti. Trenutno nju koristim i za sada se ne bunim. Ima zaista zanimljivih opcija poput mogućnosti da određeni prozor “zakucate” za ekran tako da je on uvek vidljiv, kao i različite opcije za upravljanje prozorima.

Da li koristite nešto od ovih aplikacija i da li imate neki bolji predlog?

Hvala što deliš 🙂
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

By Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin i Aleksin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Head of product u LeanPay, fintechu koji je napravio platformu za plaćanje na rate u radnji ili online. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu digitalnih tehnologija.