Logitech Chillstream vs. Microsoft Win XP – Fight!

Možda vam se učinilo kako je Windows dobar operativni sistem, kako je Microsoft kul kompanija koja brine o svojim potrošačima, kako za usb joypad nije potreno neko veliko znanje da bi se instalirao ali… Prevarili ste se.

Muke su počele kada je Windos XP SP3 prepoznao Logitech Chillstream, ali nije mogao da nađe drajvere za njega na internetu. Google naš verni saborac je izbacio nekoliko potencijalnih rešenja. Sva su se bazirala na potrebi instalacije Xinput drajvera sa MS sajta. Pomislio bi čovek ništa lakše. Posle par klikova i validacije Windowsa skinuh celih 650 KB podataka. Kliknuh da se instalira i… Pa ništa… Error! Pomislih možda nije sve skinuo, te ajde da pokušam ponovo. Pošto ni posle još par skidanja i pokretanja napretka nije bilo proverih na drugim sajtovima i zaključih da je ovo standardni problem MS-a! Njihov drajver, na njhiovom OS-u ne radi! Uzdržao bih se od iznošenja mog mišljenja o njima.

Ipak tokom pauze koja je usledila uspeh na internetu da nađem rešenje. Glupi Microsoft nudi jednostavnu opciju za rešavanje problema samo ju je vešto sakrio. Dakle ukoliko imate problem sa xusb drajverima potrebno je da skinete odgovarajući software sa ove adrese. Oko 17 MB za xp. Srećno!

Hvala što deliš 🙂
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0

Author: Prokka

Jovan Milićević Prokka, Lukin tata, Jelenin muž. Dipl. ing. Fakulteta organizacionih nauka. Head of product u LeanPay, fintechu koji pravi platformu za plaćanje na rate. Uživa u menjanju sveta na bolje kroz upotrebu digitalnih tehnologija.

 • uh, pa što uze njihov pad? 🙁

 • prokka

  Štooo? 🙂
  Šta bi mi ti preporučila?

 • nemam pojma, ne razumem se, ali ne bih taj, kada je tako komplikovan :mrgreen:

 • prokka

  Hehe mudro zboriš 🙂

 • jesi prob’o na nekom od poznatih Linuxa? secam se da su mi jednom doneli neki dupli dzojped, samo sam ubo bez ikakvih instalrianja i odmah je mogao da se korsiti u igricama dok je za WinXP bilo potrebno staviti drajvere nek cudne

 • prokka

  Nisam se trenutno igrao sa time, mada bih mogao kada mi ga sledeći put donesu da vidim kako će ga prepoznati ubuntu na malom lapu. nikad se ne zna 🙂