Ukoliko kao i ja imate potrebu da putem različitih IM-a komunicirate sa ljudima ovo bi moglo da bude pravo rešenje za vas. Iako sam dugo bio pobornik Trilliana zbog zaista sjajnih mogućnosti, zbog prirode radnog mesta ne mogu da koristim njegovu punu verziju. Sa druge strane Pidgin je dobar ali.. jednostavno mi se nije dopao rad u njemu i onda… Sasvim slučajno otkrih Digsby!

Program zaista zadovoljava skoro sve moje potrebe za komunikacijom jer podržava: AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber, i Facebook Chat. Pored toga možete proveravati poštu na: Hotmail, Gmail, Yahoo Mail, AOL/AIM mail. Takođe podržava i POP i IMAP protokole tako da… ste i to pitanje rešili 🙂 Ukoliko se doda da se povezuje i sa društvenim sajtovima poput: Facebook, Twitter, i MySpace-a gde vas obaveštava o svemu o čemu želite (promena statusa, slike, postovi…) zaista može mnogo vremena da vam uštedi i još više informacija da vam pruži.

Podržava čak i widgete tako da možete napraviti svoj koji ćete postaviti na blog, prezentaciju, društveni sajt ili gde god već želite a putem koga posetioci mogu da komuniciraju sa vama kao na chatu!

Jedini nedostatak koji sam do sada otkrio leži u činjenici da “jede” oko 75 MB memorije što nije zanemarljivo. Ukoliko se ipak uzme u obzir šta sve pruža to ne deluje toliko strašno.